Live Nation had nog nooit zoveel betalende fans bij concerten

Concertorganisator Live Nation heeft in het tweede kwartaal een record bereikt voor het aantal fans dat naar de concerten en evenementen van het bedrijf ging. In totaal betaalden ruim 33 miljoen mensen om bij 12.500 evenementen aanwezig te zijn. Na de coronajaren zijn veel mensen blij dat ze weer naar concerten en festivals kunnen en daarvoor ook bereid in de buidel te tasten.

De gemiddelde prijs voor een ticket steeg met meer dan 10 procent, geeft Live Nation aan. De gemiddelde prijs van de goedkoopste kaartjes bleef echter gelijk op 33 dollar, omgerekend 32,21 euro. Live Nation laat niet weten hoeveel procent van de tickets bij de georganiseerde concerten in die goedkoopste categorie vallen.

Via kaartjesverkoper Ticketmaster verkocht Live Nation haast 140.000 kaartjes in de maanden april tot en met juni. in de eerste drie maanden van dit jaar ging het nog om ruim 111.000 kaartjes. Ticketmaster groeit nog elk kwartaal, stelt Live Nation.

Voor de eigen concerten en festivals dit jaar verkocht Live Nation al 100 miljoen kaartjes. Dat is meer dan in heel 2019. De omzet steeg dan ook naar 4,4 miljard dollar. Dat leidde tot een winst van 228,4 miljoen dollar. Vorig jaar was er nog een verlies van meer dan 210 miljoen dollar.