Liverpool alleen aan kop na moeizaam gelijkspel tegen Brentford

LONDEN (ANP) - Liverpool is in de Premier League alleen aan kop gekomen, maar dat heuglijke feit kon niet met een overwinning worden gevierd. De ploeg van coach Jürgen Klopp speelde in een doelpuntrijke wedstrijd moeizaam gelijk tegen nieuwkomer Brentford (3-3). Door de nederlagen van concurrenten Chelsea (0-1 tegen Manchester City) en Manchester United (0-1 tegen Aston Villa) staan de 'Reds' niettemin nu 1 punt los van de achtervolgers. Verdediger Virgil van Dijk speelde de hele wedstrijd in Londen.

Brentford kwam in de 27e minuut op voorsprong uit een ingestudeerde vrije trap, die door Ethan Pinnock van dichtbij werd afgerond (1-0). De kopsterke Diogo Jota zorgde na een half uur met het hoofd voor de gelijkmaker (1-1).

Na de rust kwam Liverpool op voorsprong dankzij Mohamed Salah, die van dichtbij scoorde (1-2). Vitaly Janelt herstelde daarna weer het evenwicht (2-2), maar Curtis Jones bracht de bezoekers opnieuw aan de leiding met een van richting veranderd schot (2-3). Yoane Wissa stelde alsnog 1 punt veilig voor de strijdbare thuisclub met een subtiele voetbeweging: 3-3.

Liverpool is als enige club na zes speelronden nog ongeslagen in de Premier League. Brentford verzekerde zich eind vorig seizoen na een absentie van 74 jaar van een terugkeer op het hoogste Engelse voetbalniveau. Met 9 punten uit zes wedstrijden is de ploeg van de Deense coach Thomas Frank goed begonnen aan de Premier League.