Liverpool boos over ‘puinhoop’ buiten Stade de France bij finale

PARIJS (ANP) - Liverpool is boos op de organisatie van de Champions League-finale in Parijs. Voor de aftrap ontstond enorme chaos rond het Stade de France, omdat duizenden supporters van Liverpool het stadion niet in konden komen. Heel wat mensen klommen over de hekken en betraden zo alsnog het Stade de France.

"Het was echt een puinhoop", zei linksback Andy Robertson van Liverpool na de verloren finale tegen Real Madrid (1-0) bij de BBC, nadat hij enkele bekenden had gesproken. "Een vriend van me kreeg te horen dat zijn ticket nep was. Ik kan je verzekeren dat daar geen sprake van was. Supporters probeerden op tijd in het stadion te komen en raakten in paniek. Het is onacceptabel om dan traangas naar die mensen te spuiten. Het was een verschrikkelijke ervaring voor onze supporters en families. De Champions League moet een feestje zijn, maar dat was het niet. Dit was geen fijne finale om bij te zijn."

Liverpool zegt in een verklaring "bijzonder teleurgesteld" te zijn dat het buiten het stadion zo'n chaos werd. Vanwege de ongeregeldheden begon de finale ruim een half uur later dan de bedoeling was. Liverpool heeft om een onderzoek gevraagd naar de oorzaak van alle problemen.

Kritisch

Trainer Jürgen Klopp hoorde via-via van wat zich buiten het Stade de France had afgespeeld. "Ik heb mijn familie nog niet gesproken, maar ik hoorde dat families van spelers veel problemen hadden om het stadion in te komen", aldus de Duitser. "Ik heb wat dingen gehoord die niet fijn zijn. Verder onderzoek moet uitwijzen wat er mis is gegaan."

De politie van Liverpool liet zich op Twitter bijzonder kritisch uit over de Franse organisatie. "Dit was de slechtste Europese wedstrijd die ik ooit heb meegemaakt", zei een afgevaardigde van de politie.