Liverpool-coach Klopp baalt van gemiste kansen op Anfield

LIVERPOOL (ANP) - Landskampioen Liverpool liet zaterdag tegen Burnley (1-1) voor de eerste keer sinds januari 2019 punten liggen in een thuiswedstrijd in de Premier League. "Eigen schuld", oordeelde coach Jürgen Klopp. "We verzuimden de wedstrijd vroegtijdig af te maken. We hadden zeker twee, drie of vier goals moeten maken. Achteraf is dat best frustrerend als je dan op 1-1 eindigt. Het voelt aan alsof we hebben verloren."

Doelman Nick Pope was de grote uitblinker op Anfield. De keeper van Burnley hield Liverpool van een grotere voorsprong af. "We hebben hem zelf in de wedstrijd gebracht", mopperde Klopp. "We gaven hem een goede warming-up waardoor hij later een paar sensationele reddingen kon verrichten. Het leek soms wel op een duel tussen Liverpool en Pope alleen."

Ondanks de zeldzame remise op eigen veld kan Liverpool (93 punten) in de resterende drie competitieduels nog altijd het puntenrecord van Manchester City uit 2018 (100 punten) verbeteren. "De mensen praten erover, ook tegen ons, maar ik weet niet of de spelers ermee bezig zijn. Ik maak me er niet druk om. Ik weet wel dat het winnen van wedstrijden de enige manier is om records te kunnen breken. De jongens willen dat en ze doen het goed voor 99 procent. Ik zal echter nooit stoppen om hen te bekritiseren indien nodig."