Liverpool dreigt internationals terug te trekken voor interlands

LIVERPOOL (ANP) - Liverpools trainer Jürgen Klopp dreigt een aantal van zijn spelers terug te trekken voor de interlands van deze maand, als ze bij terugkeer in Engeland vanwege de coronamaatregelen in quarantaine moeten. Het gaat daarbij om spelers die uit de voor Groot-Brittannië zogenoemde 'rode landen' komen. Voor Klopp betreft dat de Brazilianen Alisson Becker, Roberto Firmino en Fabinho en de Portugees Diogo Jota. Zij zouden bij terugkeer tien dagen in een hotel in afzondering moeten.

Voor Georginio Wijnaldum, vaste kracht in het Nederlands elftal, dienen zich vermoedelijk geen problemen aan. Voor Oranje staan er in maart drie kwalificatieduels voor de wereldtitelstrijd van 2022 in Qatar op het programma.

De FIFA staat clubs in de huidige situatie toe spelers thuis te houden. Klopp: "Voor ons is het simpelweg onmogelijk om de jongens nog eens tien dagen extra te moeten missen. We hebben al heel veel blessures. Dit kan echt niet. Ik begrijp de problemen van de nationale elftallen, maar het is nu eenmaal onmogelijk in deze tijden iedereen blij te maken."