Liverpool maakt in Porto al het verschil

PORTO (ANP) - Liverpool kan de kwartfinale van de Champions League bijna niet meer ontgaan na een bij vlagen weergaloze wedstrijd bij en tegen FC Porto: 5-0. De terugwedstrijd op 6 maart in Liverpool is vrijwel zeker een formaliteit.

Wijnaldum frommelde na 24 minuten de bal langs twee verdedigers, schoot tegen een derde aan maar kreeg de bal alsnog bij de volledig vrijstaande Mané. De Senegalese aanvaller zag zijn schot via doelman José Sá over de doellijn stuiteren. Slechts enkele minuten later verdubbelden de 'Reds' de score. James Milner raakte met een effectbal de paal waarna Salah attent was. De Egyptenaar in vorm pikte de bal op en passeerde met de bal al hooghoudend Sá en een inglijdende verdediger.

Vlak na rust was de wedstrijd beslist. Porto ging op zoek naar de aansluitingstreffer maar Liverpool voerde een perfecte counter uit. Een splijtende steekpass van Salah zette Firmino alleen voor Sá. De Portugese doelman redde maar was kansloos op de rebound van Mané.

Twintig minuten voor tijd prikte Firmino de bal binnen na weer een snelle tegenaanval. Het slotakkoord was voor Mané die zijn hattrick voltooide met een ziedend afstandsschot.

0 Reacties Doe mee met de discussie →