Liverpool ondanks verloren finale toch gehuldigd in de stad

PARIJS (ANP) - Hoewel Liverpool zaterdagavond in Parijs de finale van de Champions League verloor, worden Virgil van Dijk en de andere voetballers van de Engelse club zondag toch gehuldigd in de stad. Trainer Jürgen Klopp riep de supporters op om, ondanks de teleurstelling, zijn spelers toe te juichen tijdens een parade door de stad.

"Zelfs als niemand op deze wereld begrijpt waarom we zo'n parade hebben, gaan we het toch doen", zei Klopp. "Ik hoop dat iedereen die in de gelegenheid is naar Liverpool komt om met elkaar een fantastisch seizoen te vieren. Het is niet geëindigd zoals we wilden, maar zo zijn de feiten."

De 'Reds' wonnen de League Cup en de FA Cup. De ploeg van Klopp greep in de Premier League net naast de titel. Manchester City had na 38 wedstrijden 1 punt meer. In de finale van de Champions League lukte het Liverpool maar niet om de uitblinkende doelman Thibaut Courtois van Real Madrid te passeren. De Spaanse kampioen pakte de winst dankzij een doelpunt van Vinícius Júnior (1-0).

'Buitengewoon goed seizoen'

"Ik denk dat Real Madrid één schot op doel heeft gehad. En dat was de goal", zei Klopp. "Mijn jongens hebben een buitengewoon goed seizoen gespeeld. De twee competities die we niet konden winnen, hebben we met het kleinst mogelijke verschil verloren: 1 punt, 1-0. Ik hoop dat de jongens zich na een nachtje slapen realiseren wat voor speciaals ze dit seizoen hebben gedaan." Van Dijk moet zich maandag al weer in Zeist melden bij bondscoach Louis van Gaal voor de voorbereiding op de komende vier interlands van Oranje.

Real Madrid viert zondagavond op het Plaza de Cibeles in de Spaanse hoofdstad dat het voor de veertiende keer kampioen van Europa is geworden.