Liverpool verslaat AC Milan in grillig duel

LIVERPOOL (ANP) - In een grillige wedstrijd heeft Liverpool op eigen veld AC Milan met 3-2 verslagen. Het eerste duel in groep B van de Champions League kende een verrassend scoreverloop. Uiteindelijk bleek de Engelse club, met verdediger Virgil van Dijk op de bank, toch over de meeste kwaliteiten te beschikken.

Liverpool had vanaf de aftrap een groot overwicht en overspoelde de Italiaanse defensie met aanvalsgolven op hoge snelheid. Een Engelse treffer kon in de wervelende openingsfase niet uitblijven. Het was de Engelse verdediger Fikayo Tomori van AC Milan, die een lage en harde voorzet van Trent Alexander-Arnold in eigen doel werkte (1-0).

Kort daarna mocht Mohamed Salah aanleggen van 11 meter na een handsbal van Ismaël Bennacer. Doelman Mike Maignan keerde de strafschop van de Egyptenaar. Tot ieders verbazing ging AC Milan de rust in met een voorsprong (1-2). Ante Rebic en Brahim Diaz kwamen onverwacht tot scoren in de slotfase van de eerste helft.

Subtiel passje

Kort na de pauze maakte Salah zijn misser van 11 meter goed. Hij scoorde van dichtbij na een subtiel passje van Divock Origi. Met een halve volley schoot aanvoerder Jordan Henderson de thuisclub naar de zwaarbevochten overwinning.

De andere groepswedstrijd tussen Atlético Madrid en FC Porto eindigde in Spanje in 0-0. Bij de bezoekers kreeg verdediger Chancel Mbemba diep in de extra tijd nog de rode kaart na een overtreding op een doorgebroken speler.