Lizzo doneert miljoen dollar aan pro-abortusgroepen

Lizzo is een samenwerking aangegaan met concertpromoter Live Nation om geld te doneren aan verschillende pro-abortusgroepen. De 34-jarige zangeres geeft met Live Nation één miljoen dollar en hoopt hiermee anderen te motiveren om ook een bijdrage te geven aan de betreffende organisaties, nadat het Amerikaanse Hooggerechtshof het landelijke recht op abortus schrapte. Dit heeft ze laten weten via sociale media.

"Het meest belangrijke is dat er actie wordt ondernomen en we onze stem laten horen. Organisaties als Planned Parenthood en Abortion Funds hebben geld nodig om hun diensten te kunnen blijven aanbieden aan mensen die het meest getroffen worden door dit verbod. Zwarte vrouwen hebben historisch gezien altijd al minder toegang gehad tot dergelijke organisaties. Deze uitspraak is een groot verlies, maar het is niks nieuws," aldus Lizzo.

Op vrijdag besloot het Hooggerechtshof dat elke Amerikaanse staat nu zelf kan bepalen of abortus illegaal is of niet. Verwacht wordt dat de helft van de staten na dit besluit een abortusverbod invoert. Het gaat hierbij vooral om staten in het zuiden en het binnenland van het land.