Lizzo vindt body positivity te commercieel geworden

Lizzo vindt dat de bodypositivity-beweging te commercieel is geworden door de mainstream media. In een interview met Vogue, waarvan ze voor het oktobernummer de covergirl is, laat ze weten dat de beweging niet meer "van hen is die het echt nodig hebben".

De Amerikaanse zangeres maakt gebruik van de gelegenheid nu ze de "eerste grote zwarte vrouw" is op de cover van het modemagazine en uit haar zorgen over de beweging. "Als je de hashtag nu opzoekt, zie je alleen maar smalle silhouetten en vrouwen met rondingen," zegt de drievoudig Grammywinnares. Terwijl ze juist meer vrouwen wil zien met "vetkwabben op hun rug, hangbuiken en striae."

Lizzo, jarenlang voorvechter van body positivity, blijft zich inzetten om dikke lichamen te normaliseren. "Ik wil mijn eigen lichaam normaliseren. En niet alleen maar zeggen wat coole beweging body positivity is", zegt ze in het interview met Vogue. De volgende stap is volgens haar daarom "body normative" te zijn. "Dik zijn is niet positief, maar gewoon hartstikke normaal."