Locadia dreigt hervatting Amerikaanse voetbalseizoen te missen

CINCINNATI (ANP) - Jürgen Locadia dreigt de start van het toernooi 'MLS is Back' te moeten missen. De Nederlandse aanvaller van FC Cincinnati kampt met een dijbeenblessure. "We moeten het even aankijken", vertelde trainer Jaap Stam aan Amerikaanse verslaggevers. "Maar dit kan een paar weken duren."

De 26 voetbalploegen uit de MLS spelen vanaf deze week een toernooi op het exclusieve complex van Disney World in Florida. Daarmee wordt het Amerikaanse voetbalseizoen, dat in maart na twee speelronden moest worden onderbroken vanwege de uitbraak van het nieuwe coronavirus, hervat.

Stam moet het in Groep E opnemen tegen het Atlanta United van coach Frank de Boer, Colombus Crew en New York Red Bulls. Elke ploeg speelt drie wedstrijden in de groepsfase. De eerste twee van elke poule en de vier beste nummers 3 gaan door naar de achtste finales. De finale is voorzien op 11 augustus. De winnaar van het toernooi krijgt een ticket voor de volgende Champions League van de Concacaf. Het prijzengeld bedraagt bijna 1 miljoen euro.

Na het toernooi in Florida wordt het reguliere seizoen voortgezet. De punten uit de groepsfase in Orlando tellen mee voor de ranglijst. Cincinnati opent het toernooi in Florida zaterdag (plaatselijke tijd) tegen Colombus Crew. Trainer De Boer stuit dan ook met Atlanta United op New York Red Bulls.