Lubach sluit sterk af, Pannekoek domineert top 3 kijkcijfers

De laatste aflevering van De Avondshow met Arjen Lubach van dit seizoen heeft donderdag bijna 1,2 miljoen kijkers getrokken. Het was daarmee na het NOS Journaal van 20.00 uur het best bekeken programma van de donderdagavond. Bovendien trok de laatste aflevering van deze reeks méér kijkers dan de afsluiter van het vorige seizoen, waar 1 miljoen mensen naar keken.

In de laatste uitzending had Lubach onder meer cabaretier Peter Pannekoek te gast. Pannekoek was ook te zien in het programma Dit Was Het Nieuws, dat vóór De Avondshow werd uitgezonden. Dit Was Het Nieuws stond op de derde plek van de kijkcijferlijst, met ruim een miljoen kijkers. Pannekoek is al jaren een van de teamcaptains van het satirische nieuwsprogramma.

De top 5 wordt verder gecompleteerd door het NOS Journaal van 18.00 uur, die ook een miljoen kijkers trok, en SBS-anker Vandaag Inside, die net onder de miljoen uitkwam. Het best bekeken programma op RTL4 was donderdagavond het Half Acht Nieuws, waar 857.000 mensen naar keken.

De VPRO en producent Human Factor TV maakten overigens vrijdag bekend dat De Avondshow in september terugkeert voor een vierde seizoen.