Lubachs Keezer’s Quest al 375.000 keer gespeeld

Het verkiezingsspelletje Keezer's Quest van Zondag met Lubach is een succes. In 24 uur tijd werd de stemwijzer, die verpakt is als game, al 375.000 keer gespeeld, meldt de redactie.

Arjen Lubach lanceerde Keezer's Quest in de uitzending van zondag. Hij toonde daarbij een oud tv-fragment waarin de eerste Stemwijzer in 1998 een 'spelletje' werd genoemd. Het programma lanceerde daarom een nieuwe stemwijzer, maar dan zoals het ooit bedoeld was. Gebruikers moeten in het spel door een betoverd woud, komen mysterieuze wezens tegen en krijgen vervolgens verschillende dilemma's voorgelegd.

Aan het eind van het spel bepalen de antwoorden bij welk gilde iemand zich het meest thuis voelt. Keezer's Quest kan meerdere keren gespeeld worden. Elke keuze levert steeds een ander avontuur op.

Kamergotchi

Het is niet de eerste keer dat Zondag met Lubach een hit heeft rond de verkiezingen. Vier jaar geleden bedacht de redactie van het programma de Kamergotchi, een variant op de Tamagotchi. In dit spel, dat meer dan 850.000 keer werd gespeeld, moesten gebruikers voor een van de lijsttrekkers zorgen.

Tijdens de gemeenteraadsverkiezingen in 2018 lanceerde Zondag met Lubach de app PosterToaster, die door meer dan 100.000 mensen werd gebruikt. Hiermee konden kijkers hun eigen verkiezingsposter maken.