Luizenmoeder-acteur Rop Verheijen gaat theater in met sprookje

Luizenmoeder-acteur Rop Verheijen staat dit najaar weer in het theater. De acteur, die in de serie neurotische vader Walter speelt, is de komende maanden te zien in het muzikale theatersprookje Hans en Griet van De Toneelmakerij. De andere hoofdrol is voor acteur Jan-Paul Buijs, onder anderen bekend van TreurTevee en Swanenburg

Hans en Griet is een moderne bewerking van het bekende sprookje van de gebroeders Grimm. Dit keer verdwalen Hans en Griet echter niet in een bos, maar zwerven ze 's nachts door de verlaten straten van de grote stad. Onderweg ontmoeten ze allerlei wonderlijke figuren zoals de vadsige PatatDuif die zijn mening niet onder stoelen of banken steekt, of de Nachtvlinder die ze een geweldige avond belooft.

De familievoorstelling is van 16 oktober tot en met 9 januari door het hele land te zien. De hele speellijst staat op de website van De Toneelmakerij; de première is zondag 17 oktober in Internationaal Theater Amsterdam. De kaartverkoop is in de meeste theaters van start gegaan.