Luizenmoeder-ster Van Loon spreekt film in

AMSTERDAM - Cabaretier en acteur Henry van Loon is binnenkort te horen als verteller van de documentaire Goin’ Rectal. De film van regisseur Denis Alink is zondag 8 april te zien bij Lab3, maakte de VPRO maandag bekend.

Van Loon brak de afgelopen weken door bij het grote publiek dankzij zijn rol in de hitserie De Luizenmoeder. Hij speelt hierin de praktische maar onaangepaste conciërge Volkert.

Goin’ Rectal is een documentaire over een band en diens komkommer-vretende, homo-erotische en extravagante post-puberale bandleden. In dit absurde schouwspel reflecteert verteller Henry van Loon op de keuzes en de ontwikkelingen van de almaar worstelende glamrockband Rectum Raiders, die ondanks bloed, zweet en tranen maar niet weet door te breken. De worstelingen en teleurstellingen van de bandleden tonen een parallel met die van veel millennials.

De Rectum Raiders waren al te zien in DWDD en hebben inmiddels een fanatieke achterban opgebouwd. Maar ondanks optredens op festivals als Zwarte Cross, TT Assen, Popronde en Paaspop blijft de grote doorbraak tot nu toe uit.

0 Reacties Doe mee met de discussie →