Mads Mikkelsen speelt hoofdrol in groot historisch drama

Acteur Mads Mikkelsen gaat de hoofdrol spelen in een groot nieuw historisch drama. De opnames van King's Land beginnen in september in Denemarken, Duitsland en Tsjechië. De film moet eind 2023 uitkomen.

Dat heeft producent Zentropa woensdag laten weten op het festival van Cannes. De film van regisseur Nikolaj Arcel (A Royal Affair) gaat over het besluit van de Deense koning Frederik V om de wilde heide van Jutland te koloniseren. Het was de bedoeling dat hij op deze manier de bewoners kon dwingen ook belasting te betalen.

Maar niemand durfde het besluit van de koning uit te voeren, want de heide stond bekend als een plek waar niemand levend vandaan kwam. De natuur, de wolven en de rovers in het gebied waren onverbiddelijk. In de nazomer 1755 besloot een soldaat, Ludvig Kahlen, toch zijn geluk te beproeven en het onbedwongen heideterrein in te rijden.

Mikkelsen noemt het verhaal "een belangrijk en fascinerend hoofdstuk in de Deense geschiedenis. Het raakt onderwerpen die vandaag de dag nog steeds relevant zijn. Bovendien is het een spannend en avontuurlijk verhaal." De Deense acteur werd wereldberoemd met rollen in films als Casino Royale, Doctor Strange, Star Wars: Rogue One en Fantastic Beasts.

De Nederlandse distributeur September Films brengt King's Land eind 2023 uit in de Nederlandse bioscopen.