Mahmudov schiet FC Dordrecht naar play-offs

OSS (ANP) - FC Dordrecht mag aan het einde van het seizoen meedoen aan play-offwedstrijden voor promotie naar de eredivisie. Het team van trainer Gérard de Nooijer verzekerde zich maandag van de derde periodetitel in de Jupiler League door RKC Waalwijk met 1-0 te verslaan. Denis Mahmudov maakte halverwege de tweede helft het voor Dordrecht bevrijdende doelpunt.

In de periodestand kwam Dordrecht, dat in 2015 voor het laatst uit de eredivisie degradeerde, uit op 21 punten. FC Emmen won de uitwedstrijd tegen FC Oss met 3-2 en eindigde met twintig punten als tweede. NEC en Fortuna Sittard verzekerden zich eerder dit seizoen al van deelname aan de play-offs.

NEC hoopt die extra wedstrijden niet nodig te hebben. De Nijmegenaren versloegen maandag Jong FC Utrecht: 0-2. NEC verstevigde met de derde achtereenvolgende zege de koppositie en heeft nu 59 punten. Jong Ajax, dat FC Eindhoven met 4-0 aan de kant zette, heeft één punt minder.

Fortuna Sittard

Nummer drie Fortuna Sittard verloor de aansluiting met NEC door puntenverlies tegen De Graafschap: 1-1. Perr Schuurs, die komend seizoen voor Ajax voetbalt, redde in de 88e minuut een punt voor Fortuna Sittard. De Limburgers staan nu zes punten achter op NEC.

Telstar versloeg Almere City FC met 2-3 en heeft negen speelronden voor het einde nog twee punten minder dan Fortuna.

0 Reacties Doe mee met de discussie →