Mahrez leidt City naar ruimste zege van het seizoen

MANCHESTER (ANP) - Manchester City heeft dankzij drie doelpunten van Riyad Mahrez een klinkende zege geboekt op Burnley. In het eigen Etihad Stadium werd het 5-0. Voor City, dat voor het duel een negatief doelsaldo (10-11) had, was het de ruimste zege van het seizoen.

Door twee goals van Mahrez leidde City al halverwege de eerste helft met 2-0 en nog voor rust maakte verdediger Benjamin Mendy er 3-0 van. Ferrán Torres nam de 4-0 voor zijn rekening, waarna Mahrez ook de eindstand bepaalde. Voor City was het al de twaalfde hattrick sinds de aanstelling van trainer Pep Guardiola, die sinds de zomer van 2016 in dienst is. Alleen Tottenham Hotspur produceerde sindsdien minimaal vijf hattricks: acht.

Voor City, matig begonnen aan het seizoen, was het pas de vierde overwinning van het seizoen. De ploeg van Guardiola speelde al drie keer gelijk en verloor twee keer.

City, dat voorlopig in de subtop staat, kwam wel 2 punten dichter bij Liverpool. De kampioen van vorig jaar kwam in de uitwedstrijd tegen Brighton & Hove Albion niet verder dan 1-1.