Maignan nieuwe nummer 1 bij Frankrijk na stoppen doelman Lloris

PARIJS (ANP) - Mike Maignan is de nieuwe nummer 1 onder de lat in het Franse voetbalelftal. De doelman van AC Milan volgt Hugo Lloris op, die na het WK in Qatar stopte als international. Frankrijk is vrijdag de eerste tegenstander van het Nederlands elftal in de kwalificatiereeks voor het EK.

De 36-jarige Lloris, die bij Tottenham Hotspur speelt, kwam 145 keer uit voor de nationale ploeg en is daarmee de Franse recordinternational. Zijn laatste interland was de WK-finale tegen Argentinië, die via strafschoppen verloren ging.

Maignan, de 27-jarige doelman van AC Milan, krijgt voorlopig het vertrouwen van bondscoach Didier Deschamps. "Mike wordt de nummer 1", zei Deschamps maandag op de persconferentie. De bondscoach riep verder Alphonse Aréola en Brice Samba als keepers op.

Deschamps heeft nog niet besloten wie de nieuwe aanvoerder van Frankrijk wordt. "Dat ga ik in de komende dagen beslissen. Zoiets moet ook een beetje op natuurlijke wijze ontstaan." Sterspeler Kylian Mbappé, die bij zijn club Paris Saint-Germain soms ook als aanvoerder fungeert, lijkt een belangrijke kandidaat.