Maker Peaky Blinders: filmscript is bijna af

Het script van de aanstaande Peaky Blinders-film is bijna klaar. Dat heeft Steven Knight, de bedenker van de Britse succesreeks, bevestigd tijdens een interview met radiostation Heart Radio.

Gevraagd naar de voortgang van de film, gaf Knight een korte update. "Ik ben bijna klaar met het schrijven ervan, en we gaan het opnemen.. Ik ben op dit moment wat aan het plannen met film- en televisiestudio's in Digbeth, Birmingham", vertelt de maker. Volgens Knight is Digbeth, samen met Small Heath, de wijk waar ook de echte bende waarop die Peaky Blinders is gebaseerd, rondliep. "Dus eigenlijk komen de Peaky's in de film eindelijk thuis."

Hoewel er over de casting nog niets officieel is bevestigd, kan Knight wel toezeggen dat we er wat bekende gezichten in de film te zien zullen zijn. "Natuurlijk, en ook wat nieuwe gezichten die hopelijk flink zullen verrassen."

Het duurt volgend Knight wel nog even voor de film te zien is. Hij verwacht dat de eerste draaidagen pas over zo'n anderhalf jaar zullen zijn. "Maar ik kijk er echt naar uit om een soort Peaky -evenement te organiseren waar mensen de film straks gezamenlijk kunnen gaan bekijken. De onlinecommunity is zo sterk, echt fysiek bij elkaar komen zal echt interessant zijn", besluit Knight.

Het zesde en laatste seizoen werd in april van dit jaar uitgezonden. Hoofdrolspeler Cillian Murphy gaf toen al aan geïnteresseerd te zijn om de rol in de film opnieuw voor zijn rekening te nemen.