Maker The Sopranos in gesprek over vervolgfilm- of serie

David Chase, de bedenker van The Sopranos, is in gesprek met HBO Max over een mogelijk nieuw deel van de iconische tv-serie. Net als de recent uitgebrachte Sopranos-film The Many Saints of Newark zou het nieuwe deel zich afspelen voorafgaand aan de gebeurtenissen in de serie die tussen 1999 en 2007 te zien was bij HBO.

WarnerMedia, de eigenaar van streamingdienst HBO Max, voert op dit moment overleg met Chase. "We zijn in gesprek met David over een nieuwe, Sopranos-gerelateerde productie op HBO Max", zegt Ann Sarnoff donderdag in een interview met Deadline. Sarnoff is CEO van Warner Bros., het moederbedrijf van WarnerMedia. Het is nog onduidelijk of het om een serie of een film gaat.

Dankzij de film The Many Saints of Newark, die in Nederland vanaf 11 november in de bioscoop draait, ziet HBO de populariteit van The Sopranos weer stijgen, zegt Sarnoff. "Je ziet The Sopranos weer in de top 10 van best bekeken series verschijnen. Het heeft letterlijk de hele The Sopranos-franchise weer opgetild."