Makers Aquaman 2: nooit overwogen om Amber Heard te ontslaan

Voor de producenten van Aquaman 2 is het nooit een optie geweest om actrice Amber Heard te ontslaan. De petitie met verzoek tot ontslag, die fans van haar ex-man Johnny Depp waren gestart vanwege hun ruzie, is door de filmmakers nooit serieus genomen.

"Ik denk niet dat we ooit zouden luisteren naar druk van fans", zegt producent Peter Safran in de podcast Deadline Hero Nation. "Je moet doen wat het beste is voor de film. Volgens ons was dat naast James Wan en Jason Momoa ook Amber Heard."

Meer dan anderhalf miljoen fans tekenden de petitie om Heard uit Aquaman 2 te krijgen. Ze vinden dat de actrice de carrière van Johnny Depp heeft verwoest. De acteur kwam vorig jaar in een negatief daglicht te staan, nadat hij de Britse tabloid The Sun had aangeklaagd wegens smaad. In een artikel uit 2018 werd Depp een "vrouwenmishandelaar" genoemd.

Een rechter oordeelde dat onvoldoende is bewezen dat er in het artikel sprake is van smaad en dat hij Heard wel degelijk had mishandeld. Filmstudio Warner Bros. vroeg Depp vervolgens zijn rol in het derde deel van Fantastic Beasts neer te leggen.

Heard zei eerder al zich ondanks de vele handtekeningen geen zorgen te maken over haar rol in Aquaman 2. "Betaalde geruchten en betaalde campagnes op sociale media hebben geen invloed op casting", aldus de actrice. De opnames gaan binnenkort van start.