Makers Frontberichten worden overspoeld met vlogs

Het tv-programma Frontberichten van BNNVARA krijgt dagelijks zo'n veertig vlogs toegestuurd van mensen die in vitale beroepen werken. Het programma van ongeveer 12 minuten wordt dagelijks uitgezonden en toont in de vlogs de werkzaamheden en ervaringen van huisartsen, apothekers en ambulancepersoneel, maar ook schoonmakers, onderwijzers en politieagenten. "Elke dag krijgen we meer vlogs binnen en de kwaliteit wordt alleen maar beter", zegt de eindredacteur van het programma.

"Eerst moesten we mensen met een voorbeeldvlog uitleggen wat we bedoelden. Nu hebben mensen het programma als voorbeeld, en denken ze dat ze het beter kunnen. En ze kunnen het ook echt beter." De makers benadrukken bij de harde werkers wel dat het vloggen alleen moet gebeuren als ze daar tijd voor hebben. "Soms konden we een arts die ons een vlog had beloofd niet meer bereiken. Dat is goed, want ik wil niet op mijn geweten hebben dat een arts bezig is met vloggen terwijl hij iemand moet helpen."

Dagelijks kijken er in totaal zo'n miljoen kijkers naar Frontberichten, dat twee keer op een dag direct na Nieuwsuur en Op1 te zien is. "Blijkbaar is er een behoefte aan nationale communicatie over dit hele gebeuren in Nederland. Deze beelden raken een nationaal gevoel in deze rare tijd", zei regisseur Geertjan Lassche eerder. Plannen om het programma uit te breiden of prominenter te programmeren, zijn er nog niet. "We maken het vooralsnog tot 12 april. Wat er daarna gaat gebeuren, moeten we nog zien."