Man aangehouden voor concertaanslag Ariana Grande

De Britse politie heeft een 24-jarige man opgepakt in verband met de aanslag bij een concertzaal in Manchester tijdens het concert van Ariana Grande in 2017. Daarbij kwamen 22 mensen om en raakten 237 mensen gewond. De man, aangehouden bij terugkomst op het vliegveld van Manchester, wordt verdacht van het voorbereiden van terrorisme of het assisteren daarvan.

Eerder deze week werd bekend dat de oudere broer van de twee mannen die de aanslag pleegden Engeland heeft verlaten. Deze Ismail Abedi zou donderdag worden gehoord over de motieven van zijn broers.

Salman Abedi blies zichzelf op aan het einde van het concert van Ariana Grande. Hashem Abedi kreeg vorig jaar 55 jaar celstraf opgelegd omdat hij de aanslag met zijn broer had voorbereid. Het onderzoeksteam riep de derde broer op zich snel te melden. Wat de link is tussen de nu opgepakte man en de drie broers is niet bekendgemaakt.

In een interview met de Britse Vogue vertelde Grande dat de aanslag haar een posttraumatische-stressstoornis (PTSS) heeft opgeleverd. Onder de naam One Love Manchester organiseerde de zangeres een benefietconcert voor de slachtoffers. Onder anderen Justin Bieber, The Black Eyed Peas, Coldplay, Katy Perry, Pharrell Williams en Miley Cyrus traden op.