Man die Chappelle aanviel aangeklaagd voor neersteken huisgenoot

De man die komiek Dave Chappelle tackelde op het podium van comedyfestival Netflix is a Joke, is donderdag in een andere zaak aangeklaagd voor poging tot moord. Isaiah Lee zou in december een kamergenoot in een opvanghuis hebben neergestoken.

Volgens het openbaar ministerie in Los Angeles herkende het slachtoffer van de steekpartij de dader op beelden die vrijkwamen na het incident met Chapelle in de Hollywood Bowl.

Chappelle trad op 3 mei op in het buitenluchttheater als onderdeel van de Netflix is a Joke-comedyreeks. Tijdens zijn set kwam Lee het podium op en tackelde de comedian. Lee had een nepwapen op zak waarin een mes was verstopt. Verschillende securitymedewerkers en collega Jamie Foxx overmeesterden Lee, die daarbij zijn arm brak. Chappelle raakte niet gewond.

Lee is na dat incident aangeklaagd voor vier zaken; onrechtmatig fysiek contact, wapenbezit met de intentie om een misdrijf te plegen, ongeautoriseerde toegang tot een podium tijdens een optreden en het verstoren van een show of optreden. Chappelle heeft laten weten teleurgesteld te zijn dat Lee niet van ernstigere strafbare feiten wordt beschuldigd.