Man die gevaarlijke stoffen zei te hebben op Schiphol aangehouden

SCHIPHOL (ANP) - De man die op Schiphol zei gevaarlijke stoffen te hebben is aangehouden, meldt de Koninklijke Marechaussee. De man wordt verdacht van een strafbaar feit, aldus een woordvoerder. Welk feit dat is, kon de woordvoerder nog niet zeggen.

De man, die zich dinsdagochtend meldde bij de marechaussee, is naar een zogeheten ontsmettingsstraat gebracht. Dat is volgens de marechaussee standaard procedure in dit soort gevallen. "Dat duurt ongeveer 45 minuten", aldus de woordvoerder. Op beelden is te zien dat hulpdiensten aanwezig zijn, zoals de brandweer. Ook lopen mannen in speciale pakken rond. Zij liepen ook mee met de marechaussee die de man aanhield en wegvoerde.

De marechaussee kan nog geen uitsluitsel geven wat er precies gebeurd is. Een deel van de centrale hal van Schiphol, het zogeheten Plaza-gedeelte met horeca zoals de Burger King en Starbucks, werd afgezet. Ook is een speciaal team van Defensie aanwezig voor onderzoek. De marechaussee kon nog niet zeggen hoe lang dat precies zal duren en wanneer het afgezette gedeelte vrijgegeven kan worden.