Management: Ali B niet schuldig aan grensoverschrijdend gedrag

Ali B heeft "nooit misbruik gemaakt van zijn positie en heeft zich nooit seksueel grensoverschrijdend gedragen". Dat bericht plaatste het management van de coach van The Voice of Holland en The Voice Kids zaterdag op Instagram in reactie op de berichtgeving over een onderzoek naar grensoverschrijdend gedrag achter de schermen bij de talentenjachten.

SPEC, het artiestenmanagementbureau van Ali B en zijn vrouw Breghje Kommers, laat weten het onderzoek "met vertrouwen" af te wachten. RTL en producent ITV maakten zaterdagochtend bekend dat de uitzendingen van The Voice of Holland worden gestaakt in afwachting van het onderzoek.

BNNVARA-programma BOOS van Tim Hofman zegt "tal van reacties van mensen die zeggen slachtoffer of getuige te zijn van machtsmisbruik en seksueel overschrijdend gedrag bij The Voice". Volgens de omroep erkent bandleider Jeroen Rietbergen de beschuldigingen en legt hij per direct zijn werk neer. Rietbergen is volgens BNNVARA niet de enige betrokkene: "Het gaat daarbij niet alleen om aanklachten tegen Jeroen Rietbergen, maar om aanklachten tegen meerdere personen binnen het programma." De uitzending van BOOS over The Voice is donderdag te zien. Bij het Openbaar Ministerie Midden-Nederland is aangifte gedaan tegen iemand die "gerelateerd is" aan de talentenjacht. Om wie het gaat, is niet bekend.

Verschillende roddelkanalen stellen dat ook Ali B zich schuldig maakte aan grensoverschrijdend gedrag. Met bewijs komen de zogenoemde juicechannels echter niet.