Manchester City pas laat langs Aston Villa

MANCHESTER (ANP) - Manchester City heeft woensdag gewonnen van Aston Villa en is meteen de nieuwe koploper van de Premier League. De formatie van trainer Pep Guardiola won met (2-0) van de opponent, die terug is in de Premier League na een forse uitbraak van het coronavirus. City staat nu gedeeld eerste met Leicester City, maar heeft een wedstrijd minder gespeeld.

Pas in de 79e minuut kwam Manchester City op voorsprong. De Portugees Bernardo Silva scoorde met een fraai schot. Daarvoor had de favoriet een serie van kansen gemist. In de 90e minuut scoorde Ilkay Gündogan uit een strafschop.

Voor Aston Villa was het de eerste competitiewedstrijd sinds 1 januari, toen het verloor van Manchester United. Daarna sloeg het coronavirus toe bij de club uit Birmingham, waardoor zelfs het trainingscomplex werd gesloten. Villa speelde met een veredelde jeugdploeg nog wel in de FA Cup tegen Liverpool, een duel dat werd verloren.

Oud-Ajacied Anwar El Ghazi viel na ruim een uur in bij Aston Villa. Nathan Aké ontbreekt al een paar weken bij Manchester City.

Manchester United speelt later woensdagavond tegen Fulham. United heeft slechts een punt achterstand op City en Leicester.