Manchester United weer grootste verdiener

LONDON (ANP/RTR) - Manchester United is opnieuw de voetbalclub waar het meeste geld binnenkomt. De Engelse grootmacht uit de Premier League staat al voor de tiende keer bovenaan in de geldlijst van de accountants van Deloitte. De club verdiende vorig seizoen 676,3 miljoen euro en bleef nog maar net Real Madrid met 1,7 miljoen euro voor. De Spaanse topclub vergaarde 674,6 miljoen euro. FC Barcelona is de nummer drie met 648,3 miljoen euro.

De uitzendrechten leveren de clubs het meeste geld op en dat geldt zeker voor de Engelse clubs, die gigantische bedragen ontvangen voor het uitzenden van hun wedstrijden. In de top 20 van de 'Money League' staan tien Engelse voetbalclubs.

De 44,5 miljoen euro die Manchester United van de UEFA ontving voor hun overwinning op Ajax in de finale van de Europa League was cruciaal om de nummer 1-positie te behouden.

De totale inkomsten van de rijkste twintig voetbalclubs is in het afgelopen seizoen met 6 procent gestegen naar een recordhoogte van 7,9 miljard euro.

0 Reacties Doe mee met de discussie →