Måneskin noteert bijzonder hitfeit in Britse charts

Voor het eerst in negen jaar heeft een songfestivalwinnaar weer de top 10 bereikt van de toonaangevende Top 75 in het Verenigd Koninkrijk. Måneskin doet dat opvallend genoeg niet met het winnende liedje Zitti E Buoni maar met de albumtrack I Wanna Be Your Slave, meldt de Official Charts Company.

De laatste keer dat een songfestivalwinnaar de Britse top 10 bereikte was in 2012 toen Loreen met Euphoria tot nummer 3 reikte. Céline Dion, die in 1988 voor Zwitserland won, was in 2002 de laatste winnaar die met een niet-winnend liedje bij de bovenste tien kwam.

Måneskin heeft sinds de overwinning vorige maand in Rotterdam veel succes in de Europese hitlijsten. Geen enkel andere winnaar wist dat in de recente geschiedenis voor elkaar te krijgen. Zo is niet alleen Zitti E Buoni in veel landen een hit maar ook andere nummers van albums die de Italiaanse rockband al eerder uitbracht.

Songfestivalbaas Martin Österdahl reageert tegenover de Official Charts Company verheugd op het succes van Måneskin. "Hun populariteit bewijst wat een enorme springplank het Eurovisie Songfestival kan zijn en onderstreept de kwaliteit van de acts en liedjes die deelnemen", zegt hij.