Manneken Pis in kostuum Johnny Hallyday op sterfdag Franse rocker

Manneken Pis in Brussel is maandag gehuld in een kostuum van de Franse zanger Johnny Hallyday. Het is vijf jaar geleden dat het rockicoon overleed. Zijn vrouw Laeticia Hallyday en een organisator van tentoonstellingen schonken het kostuum aan de Belgische hoofdstad.

Hallyday was een graag geziene gast in Brussel volgens persbureau Belga. De stad krijgt nu de kans om de herinnering aan de zanger levend te houden met de schenking van het bekende pak waarin de Fransman in de jaren negentig optrad. Het bestaat uit een rode blouse met een leren broek en jas waarop zilveren details verwerkt zijn.

Het idee om de toeristische trekpleister in een pak van Hallyday te hijsen, komt van zijn vrouw Laeticia. "Hij zou heel fier geweest zijn om Manneken Pis in een van zijn kostuums te zien", zei ze volgens de krant Het Laatste Nieuws.

1100 kostuums

Manneken Pis draagt de outfit van Hallyday niet alleen op maandag. Op 20 december start in Paleis 2 van Brussels Expo de tentoonstelling Johnny Hallyday L'Exposition. Aan de hand van memorabilia en verhalen wordt in die tentoonstelling het leven en de muzikale loopbaan van Hallyday belicht.

Manneken Pis wordt al sinds de 17e eeuw aangekleed, zo staat te lezen op de website van de toeristische attractie. Belga meldt dat er inmiddels al zo’n 1100 kostuums zijn voor het plassende mannetje. Zo werd hij afgelopen zomer nog in een pak van de Rolling Stones gehesen toen de band in Brussel optrad.