Mannenploeg stelt teleur op achtervolging

TOMASZÓW MAZOWIECKI (ANP) - De Nederlandse mannenploeg heeft bij de wereldbeker schaatsen in Polen een teleurstellende prestatie geleverd op de achtervolging. Het trio van Oranje kwam tijdens de derde en laatste wereldbekerrace dit seizoen op dit onderdeel niet verder dan de achtste tijd (3.53.67). Daarmee zakte Nederland in het eindklassement van de eerste naar de vierde plaats.

Namens Oranje kwamen Jorrit Bergsma, Simon Schouten en Kars Jansman in actie. De drie marathonrijders kwamen vanaf de start pure snelheid tekort om te kunnen meedoen om de medailles.

Nederland reed dit seizoen voor de derde keer op rij in een andere samenstelling. In Obihiro (tweede) kwamen Douwe de Vries, Marcel Bosker en Chris Huizinga in actie. Een week later in Tomakomai (eerste) reden De Vries, Bosker en Patrick Roest namens Oranje.

In Polen ging de dagwinst naar Japan (3.47,50). De eindzege in het wereldbekerklassement was voor Noorwegen. De olympisch kampioen in deze discipline reed de tweede tijd (3.47,76) en kon daardoor van de derde naar de eerste plaats klimmen.

0 Reacties Doe mee met de discussie →