ManUnited blijft in de race voor vierde plaats in Premier League

BIRMINGHAM (ANP) - Manchester United houdt zicht op de vierde plaats in de Premier League, een plek die recht geeft op het spelen van Champions League volgend seizoen. De ploeg van coach Ole Gunnar Solskjær won eenvoudig met 3-0 bij het laaggeklasseerde Aston Villa. United heeft een punt minder dan Leicester City dat vierde staat, nummer drie Chelsea heeft twee punten meer.

Bruno Fernandes schoot Manchester uit een strafschop naar 1-0. Fernandes kreeg een strafschop omdat hij volgens scheidsrechter Jon Moss ten val zou zijn gebracht door Aston Villa-verdediger Ezri Konsa. Uit de herhaling was echter te zien dat Fernandes zelf de overtreding maakte. De videoscheidsrechter draaide de beslissing echter niet terug. Mason Greenwood schoot United vlak voor rust naar 2-0.

Paul Pogba zorgde in de 58e minuut voor de 3-0. Voor Aston Villa, waar Anwar El Ghazi in de tweede helft werd gewisseld, wordt de strijd tegen degradatie lastig. De ploeg blijft voorlaatste met 27 punten, vier minder dan nummer 17 Watford.