Maradona-docu op NPO trekt 104.000 kijkers

De veelgeprezen documentaire Maradona van regisseur Asif Kapadia heeft donderdagavond 104.000 kijkers getrokken. Dat blijkt uit de cijfers van de Stichting Kijkonderzoek. Het voetbalicoon overleed woensdag op 60-jarige leeftijd nadat hij al jaren kwakkelde met zijn gezondheid.

De film ging vorig jaar op het festival van Cannes in première. Kapadia koos er na succesvolle films over racer Ayrton Senna en zangeres Amy Winehouse voor om in zijn nieuwste documentaire de Argentijnse voetbalgod Diego Maradona onder de loep te nemen. Aan de hand van veel uniek archiefmateriaal vertelt Kapadia in twee uur over zijn bizarre leven en carrière; de focus ligt op de jaren dat Maradona in Napels speelde.

De documentaire trok in 2019 in de bioscopen ook bijna 100.000 bezoekers. Veel bioscopen gaan de film de komende week weer vertonen, als eerbetoon aan Maradona. In Pathé-theaters in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht is Maradona vanaf maandag weer te zien. De eerste voorstellingen zijn al uitverkocht.

De film is ook te zien in Natlab Eindhoven en filmtheater Hilversum. Verder staat de documentaire de komende tijd nog op NPO Plus.