Maradona domineert ochtendkranten: ‘Ad10s’ en ‘In God’s Hands’

AMSTERDAM (ANP) - Het overlijden van Diego Maradona domineert donderdagochtend vanzelfsprekend de voorpagina's van de kranten wereldwijd. De pagina's varieerden wereldwijd van het refereren aan 'de hand van God' tot aan fraaie foto's uit de rijke loopbaan van de Argentijnse voetballegende, die woensdag op 60-jarige leeftijd overleed.

De Italiaanse sportkrant Tuttosport kopte op de voorpagina: 'Ad10s', verwijzend naar het rugnummer van Maradona. Bij de kop stond een foto van Maradona die in 1986 de wereldbeker de lucht in hield.

The Guardian koos voor een foto waarop Maradona wordt aangestaard door zes Belgische voetballers, die onder de indruk lijken van de ster. "Vaarwel voetballegende die een WK heeft gedomineerd als geen andere speler", schreef de Engelse krant erbij.

Handsbal

Daily Mail ging in op de handsbal waarmee Maradona Argentinië op het WK van 1986 langs de Engelsen leidde. 'In God's Hands', stond er in grote letters op de voorpagina. "Een verdrietig afscheid van de eeuwige genius", stond erbij.

Bij Daily Star zat de frustratie over het mislopen van de wereldtitel in 1986 kennelijk nog hoog. "Waar was de VAR toen we hem het hardst nodig hadden?", kopte de krant bij een foto van de legendarische handsbal van Maradona. "Ja, hij was een bedrieger. Maar wat voor een geweldige bedrieger was het", stond er in een kader bij.

De Poolse krant Przegląd Sportowy beeldde de Argentijnse vlag paginagroot af met een treurig zonnetje met tranen in zijn ogen.