Marc-Marie Huijbregts gaat kort op DWDD-ophef reageren in podcast

Marc-Marie Huijbregts gaat in de aankomende aflevering van de podcast Marc Marie & Aaf Vinden Iets kort reageren op het Volkskrantartikel over De Wereld Draait Door (DWDD), laat de cabaretier donderdag weten. Huijbregts was een veel geziene tafelgast in het programma, waar volgens de krant jarenlang sprake was van grensoverschrijdend gedrag.

De cabaretier is er "natuurlijk" ook de hele week mee bezig geweest, vertelt hij in een video die op het Instagramaccount van de podcast wordt gedeeld. Hij gaat dan ook "heel even" op de ophef reageren. "Ander is het ook een beetje stom".

Huijbregts benadrukt dat mensen geen uitgebreide uitleg hoeven te verwachten. "Ik ga er denk ik drie zinnen over zeggen." De nieuwe aflevering van Marc Marie & Aaf Vinden Iets is zaterdag te beluisteren op onder meer YouTube.

Vrijdag verscheen een Volkskrantartikel over jarenlang grensoverschrijdend gedrag achter de schermen van het programma DWDD, onder meer door presentator Matthijs van Nieuwkerk. De presentator liet daarop begin deze week weten voorlopig zijn werk neer te leggen en de banden te verbreken met BNNVARA.