Marc van der Linden over herseninfarct: gaat nog wel even duren

Marc van der Linden heeft nog wel een tijdje nodig om te revalideren na zijn herseninfarct. "Dit gaat nog wel even duren", zegt de 53-jarige royaltyverslaggever, die vorige week maandag werd opgenomen in het ziekenhuis, tegen De Telegraaf.

De uitslagen die Van der Linden na onderzoeken kreeg waren "niet al te slecht", maar hij voelt zich niet goed. "Ik heb een behoorlijke opdonder gekregen en ben hier nog wel even zoet mee. Ik moet straks revalideren om weer te kunnen lopen. Ook krijg ik logopedie. Want, zoals je hoort, praat ik anders dan voorheen. Toch waren er geen echte uitvalverschijnselen, ik mag geloof ik niet mopperen."

De royaltyverslaggever baalt er wel van dat roddelvlogger Yvonne Coldeweijer haar spionnen via Instagram had gevraagd om meer informatie over Van der Linden. Dat gaat volgens hem "een grens" over. "Het ziekenhuispersoneel is zo ontzettend lief voor me. Op een bord tegenover mijn bed schreef een van hen heel opbeurend ’het komt goed’. Daar houd ik me maar aan vast. Ze zeiden ook dat ik niet bang hoef te zijn dat medische geheimen op straat komen. Daar is iedereen veel te professioneel voor, dus dat probeer ik maar van me af te zetten. Maar een smerige streek is het wel."