Marcel en Gijs erg blij met 611.000 kijkers naar nieuwe talkshow

Marcel van Roosmalen en Gijs Groenteman zijn erg blij met de 611.000 kijkers voor de eerste aflevering van hun nieuwe talkshow op SBS6. Dat blijkt uit de nieuwe aflevering van hun podcast Weer een dag, die dinsdag verscheen.

"Wat een cijfers", zegt Van Roosmalen. "Als je je die menigte voor je moet voorstellen, waanzinnig", haakt Groenteman aan. "En wat ik lekker vind, is dat vanavond de helft afhaakt", zegt Van Roosmalen. "Dus dan zitten we precies waar we willen, lekker in de marge, lekker in die kookpot te roeren. En dan zonder dat iemand het doorheeft hele mooie programma's maken."

In de podcast vraagt Groenteman ook aan Van Roosmalen of hij denkt dat het SBS-publiek open staat voor de twee. "Nog niet helemaal", reageert Van Roosmalen, die ook toegeeft op Twitter naar reacties te hebben gekeken. "Nou er zijn nog wel wat harten te veroveren", was zijn conclusie. "Maar er zijn ook nogal wat harten die moeilijk te veroveren zijn. Maar door die wolk van scheldwoorden heen zie ik ook wel een zekere liefde."

Marcel van Roosmalen en Gijs Groenteman vervangen deze zomer op SBS6 het programma Vandaag Inside van Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp. Het duo werkt normaal gesproken vooral voor BNNVARA, dat eerder sprak van "een omgekeerd droste-effect", omdat hun programma Media Inside "begon als een soort parodie op Veronica Inside". Na de zomer keren Van Roosmalen en Groenteman terug bij BNNVARA met nieuwe programma's.