Marcelo na 15 jaar weg bij Real Madrid, Modric gaat bijtekenen

PARIJS (ANP) - De Braziliaanse linksback Marcelo verlaat Real Madrid na ruim vijftien jaar. De 34-jarige verdediger bevestigde dat na de gewonnen finale van de Champions League tegen Liverpool (1-0). Marcelo kwam weliswaar niet in actie in Parijs, maar mocht als eerste aanvoerder van de club wel de beker in ontvangst nemen. Karim Benzema, de captain van Real tijdens de finale, schoof kort voor de huldiging de band om de bovenarm van Marcelo.

"De emoties zijn groot, dit was mijn laatste wedstrijd met Real Madrid", zei Marcelo, wiens aflopende contract niet wordt verlengd. De Braziliaan was sinds zijn komst naar Madrid, begin 2007, lange tijd de vaste linksback. De laatste jaren kreeg hij steeds minder speeltijd. Als wisselspeler won Marcelo in het Stade de France voor de vijfde keer de Europese hoofdprijs. "Hiermee is een prachtige cirkel rond." Het is nog niet bekend waar Marcelo zijn carrière voortzet.

De Kroatische spelmaker Luka Modric, die net als Marcelo na 2014, 2016, 2017 en 2018 voor de vijfde keer de Champions League won met Real, blijft wel in Madrid voetballen. Volgens de krant Marca staat de 36-jarige Modric op het punt zijn aflopende contract met een jaar te verlengen. De Kroaat speelt sinds 2012 voor Real.