Mariah Carey boos op media: ik weet wie Reese en Jennifer zijn

Mariah Carey heeft geen goed woord over voor de media die haar belachelijk maakten na haar speech die ze gaf tijdens de Variety Power of Women lunch afgelopen weekend. De zangeres zou tijdens haar dankwoord Jennifer Aniston hebben verward met Reese Witherspoon en dat werd na afloop flink uitgemeten in de pers. Carey uitte haar onvrede hierover in een pittige tweet.

"Dit is volslagen idioot. Daily Mail, Mirror, Metro, Buzzfeed: jullie hebben het bij het verkeerde eind en jullie hebben je huiswerk niet gedaan. Geloof me, ik weet het verschil. Want ik KEN ze allebei. Als dit jullie manier is om de aandacht af te leiden van een evenement waarbij vrouwen gevierd worden, dan moeten jullie je diep schamen. In mijn speech doelde ik op de speech van Reese die ik hier bijvoeg," aldus Mariah. Ze postte een toespraak die Witherspoon in 2014 gaf tijdens de Variety lunch van dat jaar.

Carey was uitgenodigd bij het evenement als één van de zes speciale gasten, waarbij ze sprak over hoe ze zich tijdens haar carrière staande moest houden tegenover machtige mannen. "Ik werd op veel vlakken gecontroleerd. Mijn kleding, met wie ik werkte...behoorlijk intimiderend voor een jonge vrouw die pas net komt kijken. Maar gelukkig wist ik langzaamaan moed te verzamelen om daaraan te ontsnappen."