Mariah Carey op weg naar nieuwe nummer 1 met kerst in VK

Mariah Carey lijkt in het Verenigd Koninkrijk hard op weg de kersthit van het jaar te scoren. In de tussenstand voor de lijst van volgende week staat All I Want For Christmas Is You op de eerste plaats van de UK Charts.

Mariah staat dit jaar al vier weken in de lijst. Momenteel bezet ze de achtste plaats met het nummer uit 1994. All I Want For Christmas Is You haalde in dat jaar de tweede plek. Dat gebeurde ook in 2017, 2018 en 2019. Pas in 2020 bereikte de plaat de eerste plek in het Verenigd Koninkrijk.

In de lijst die de Official Charts Company, de uitbater van de Top 100, maandag publiceerde, staan nog meer kersthits uit het verleden. Wham! met Last Christmas staat bijvoorbeeld op 2 en Merry Christmas, de kerstplaat die Ed Sheeran vorig jaar met Elton John opnam, is op de derde plek te vinden. Het nummer was in 2021 de kersthit van het jaar. Ook Brenda Lee heeft een plekje in de top 10 weten te bemachtigen met Rockin’ Around The Christmas Tree uit 1958.

Vrijdag wordt de nieuwe nummer 1 bekendgemaakt. In het Verenigd Koninkrijk is altijd veel te doen over de vraag welke single met Kerstmis op 1 staat in de hitlijst. Er kan zelfs op gewed worden.