Mark Wahlberg krijgt rol in Uncharted-film

Mark Wahlberg gaat waarschijnlijk een rol spelen in Uncharted, een film gebaseerd op de gelijknamige gamereeks. Volgens Variety zijn de onderhandelingen met de Amerikaanse acteur bijna afgerond.

Wahlberg moet de rol van Victor 'Sully' Sullivan gaan spelen, een schattenjager, gelukszoeker en zakenman maar bovenal een goede vriend, mentor en vaderfiguur van hoofdpersoon Nathan Drake. Eerder werd al bekend dat die rol naar Tom Holland gaat. Hij is vooral bekend van zijn vertolking van Spider-Man.

Ironisch genoeg was de 48-jarige Wahlberg jaren geleden zelf in de race om Nathan Drake te spelen toen David O. Russell als eerste een film van de game wilde maken. Inmiddels ligt het project bij Sony en is Travis Knight aangesteld als regisseur.

Uncharted is een populair schietspel dat draait om Nathan Drake, een schattenjager die de hele wereld over reist om historische mysteries op te lossen. Hij wordt daarbij dikwijls dwarsgezeten. De serie bestaat inmiddels uit vijf games. Het eerste deel, Uncharted: Drake's Fortune, kwam in 2007 uit en is al meer dan 41 miljoen keer over de toonbank gegaan.

Wanneer de verfilming uit moet komen, is nog niet bekend.