Marlijn Weerdenburg vond maken voorstelling over moeder vreselijk

Marlijn Weerdenburg vond het schrijven van de voorstelling Mijn buik vol van de liefde, waarin ze vertelt over het verliezen van haar moeder terwijl ze zwanger was van haar tweede kind, "vreselijk". Dat vertelde de presentatrice, actrice en zangeres maandag bij Jinek. Na het overlijden van haar moeder kon ze niet goed bij haar gevoel door haar zwangerschap, maar bij het werken aan deze voorstelling "kwam het".

Toen haar moeder overleed was Weerdenburg hoogzwanger. Haar lichaam kwam in "een overlevingsmodus" na haar overlijden, vertelde Weerdenburg aan tafel bij presentatrice Eva Jinek. "Ik kwam niet bij dat gevoel. Ik verloor haar en er kwam niks."

Weerdenburg ging door met acteren en het verzorgen van haar pasgeboren kind. "Ik ging gewoon door, maar kwam nooit meer in die onderbuik, in dat gevoel." Ze wilde voelen wat het overlijden van haar moeder met haar deed, vervolgde de actrice. "Maar het kindje hield me tegen."

Daar bracht het schrijfproces verandering in. Zo vertelde de regisseur haar telkens dat het persoonlijker moest zijn, wat het schrijven een lastig proces maakte. Nu vindt de presentatrice het "fijn" dat ze dit heeft meegemaakt. Ze wil haar moeder "eren" met de voorstelling, vertelde Weerdenburg.