Mart Hoogkamer is grootste kanshebber bij Buma NL Awards

Mart Hoogkamer maakt dit jaar de meeste kans tijdens de Buma NL Awards. De zanger is vier keer genomineerd, maakte de organisatie dinsdag bekend.

Hoogkamer is met zijn hit Ik Ga Zwemmen genomineerd in de categorieën Meest Succesvolle Single en Meest Succesvolle Feesthit. In de eerstgenoemde categorie maakt hij ook samen met Donnie kans met het nummer Bieber Van De Kroeg. Dat lied is ook genomineerd voor de prijs voor Meest Succesvolle Kroeghit.

Donnie heeft daardoor in totaal drie nominaties op zijn naam staan. Hij maakt ook nog samen met René Froger kans op de award voor Meest Succesvolle Single voor hun nummer Bon Gepakt.

Meest Succesvolle Album

Op de prijs voor Meest Succesvolle Album maken drie artiesten kans. Rein Mercha, Django Wagner en Robert Pater zijn genomineerd.

De winnaars van de Buma NL Awards, op basis van verkoop-, download-, en streaminggegevens, worden op 10 oktober bekendgemaakt in TivoliVredenburg in Utrecht. In tegenstelling tot voorgaande jaren ligt de focus dit keer volledig op het Hollandse genre.