Martens helpt Barcelona ook aan Spaanse Supercup

MADRID (ANP) - Lieke Martens heeft met FC Barcelona ook de Spaanse Supercup gewonnen. De landskampioen, bekerwinnaar en winnaar van de Champions League versloeg Atlético Madrid met maar liefst 7-0. Martens nam de laatste twee doelpunten voor haar rekening.

Caroline Graham maakte een hattrick op het complex van de Spaanse bond in Madrid. Bij Atlético Madrid deed verdedigster Merel van Dongen de hele wedstrijd mee. De Oranje-international kon niet voorkomen dat Atlético een zware nederlaag moest incasseren.

Bij de Madrileense ploeg maakte Virginia Torrecilla haar rentree, nadat de 27-jarige Spaanse ruim 1,5 jaar aan de kant had gestaan vanwege een hersentumor. De speelsters van Barcelona namen de geëmotioneerde Torrecilla na afloop op de schouders. Ze speelde in het verleden ook voor Barcelona.

De ploeg van Martens is in de Spaanse competitie na zeventien duels nog zonder puntenverlies. De Catalaanse voetbalsters hebben 11 punten voorsprong op Real Sociedad en 17 punten op Atlético, dat op de derde plaats staat.