Martens verslaat met FC Barcelona Køge in Champions League

KØGE (ANP) - Lieke Martens heeft met FC Barcelona ook het tweede duel in de groepsfase van de Champions League gewonnen. De titelhouder uit Spanje versloeg in Denemarken HB Køge met 2-0.

Fridolina Rolfö opende in de 63e minuut de score voor Barça. De Zweedse tikte binnen op een zuivere voorzet van Martens. Diep in blessuretijd maakte Jennifer Hermoso er uit een strafschop 0-2 van.

Barcelona gaat met 6 punten aan de leiding in groep C. Hoffenheim kan ook nog op 6 punten komen. De Duitsers spelen donderdag nog uit bij Arsenal, de ploeg van Vivianne Miedema.

Bayern München boekte in de andere groep de eerste overwinning. De Duitse ploeg van Lineth Beerensteyn was in eigen huis met 4-0 te sterk voor het Zweedse BK Häcken FF. Lea Schüler maakte vroeg in de wedstrijd de eerste twee doelpunten. Linda Dallmann zorgde halverwege de tweede helft voor de derde treffer, invalster Jovana Damnjanovic bepaalde de eindstand kort voor tijd.

Bayern had de eerste wedstrijd gelijkgespeeld tegen Benfica. De Portugezen spelen later donderdag tegen Olympique Lyon, de ploeg van Daniëlle van de Donk.