Martínez kan met Ajax tegen RKC Waalwijk voetballen

AMSTERDAM (ANP) - Lisandro Martínez kan zondag voor Ajax tegen RKC Waalwijk uitkomen. De Argentijn is hersteld van de blessure die hem vorige week het competitieduel met Sparta Rotterdam kostte.

Martínez is een belangrijke kandidaat om Nicolaś Tagliafico te vervangen. De Argentijnse linksback moet een schorsing van een wedstrijd uitzitten vanwege de rode kaart die hij tegen Sparta kreeg.

Sergiño Dest kan ook links in de defensie spelen. Hij staat echter in de belangstelling van Bayern München. Voor trainer Erik ten Hag is dat geen reden om hem buiten zijn selectie voor het duel met RKC te houden. "Want ik hoop dat hij blijft", zei Ten Hag.

Met Zakaria Labyad in de spits en Quincy Promes als aanvallende middenvelder wist Ajax de goed georganiseerde defensie van Sparta onvoldoende in verlegenheid te brengen. Ten Hag oefende afgelopen week ook met een aanval bestaande uit centrumspits Dusan Tadic en de Brazilianen David Neres en Antony op de flanken. "Die optie speelt zeker door mijn hoofd", erkende hij. "Maar met Labyad in de spits hebben in de voorbereiding gevarieerd aangevallen. Dat liep ook erg goed."

Ajax versloeg RKC Waalwijk in de voorbereiding met 6-1.