Marvel-expositie in Disneyland Parijs opent deuren

De nieuwe expositie The Art of Marvel heeft maandag de deuren geopend in Disneyland Parijs. In Hotel New York, dat onderdeel uitmaakt van het park, zijn 350 kunstwerken te zien die te maken hebben met de meest succesvolle filmserie aller tijden. Alle Marvel-films brachten tot nu toe 15 miljard dollar op.

Het is een van de grootste collecties van Marvel-kunstwerken ter wereld. De collectie is gemaakt door meer dan 110 internationale kunstenaars en bevat ongeveer vijftig stukken die exclusief voor het hotel zijn gemaakt.

Het pretpark zelf, een van de grootste van Europa, is sinds donderdag weer toegankelijk voor publiek na een lange coronasluiting. Beide parken op het terrein, het Disneyland Park en het Disney Studios Park, zijn weer open. Er gelden wel nog steeds strikte veiligheidsmaatregelen.

In principe zijn alle attracties weer geopend, dus ook achtbanen als Big Thunder Mountain, Space Mountain en Indiana Jones and the Temple of Doom. De grote parades die normaal 's middags en 's avonds plaatsvinden, zijn op dit moment nog niet mogelijk.

In de rijen moeten bezoekers 1,5 meter afstand van elkaar houden en mondkapjes zijn in het hele park verplicht voor iedereen boven de 6 jaar. Op het hele terrein staan 2000 dispensers waar bezoekers doorlopend hun handen kunnen desinfecteren.