Marvel wilde rol overleden Black Panther-acteur niet weggeven

Marvel vond het nog te vroeg om de rol van de overleden acteur Chadwick Boseman aan een nieuw persoon te geven in de nieuwe Black Panther-film, vertelt Marvel Studios-baas Kevin Feige aan het tijdschrift Empire. Boseman speelde de hoofdrol T'Challa in Black Panther uit 2018. De acteur overleed in augustus 2020 aan de gevolgen van darmkanker.

Het vervolg Black Panther: Wakanda Forever moet in november uitkomen. In die film is het personage van Boseman ook overleden. Wakanda Forever gaat grotendeels over de gevolgen van zijn dood.

Feige zegt tegen Empire dat Marvel een reflectie moet zijn van de echte wereld. "Onze personages en verhalen zijn bijzonder en fantasierijk, maar alles wat we doen heeft een herkenbaar en menselijk aspect", aldus Feige. Volgens de studiobaas is de wereld nog steeds het overlijden van Boseman aan het verwerken en heeft regisseur Ryan Coogler dat in de film verwerkt.

Black Panther kreeg lovende recensies. De film werd ook gezien als cultureel fenomeen, omdat het een bijna volledig zwarte cast en crew had.