Mat Feyenoord verzuimt in te lopen

ROTTERDAM (ANP) - Feyenoord heeft woensdag verzuimd om wat dichter bij de top van de eredivisie te komen. De landskampioen kwam in de eigen Kuip tegen sc Heerenveen niet verder dan 1-1. Na twee competitiezeges en een fraai afscheid van de Champions League tegen Napoli (2-1) kwam zo al weer een einde aan de zegereeks van Feyenoord, dat de voorbije maanden zoveel punten verspeelde dat prolongatie van de landstitel een utopie lijkt.

Hoewel Feyenoord zondag vanwege de sneeuw in Utrecht een onverwachte vrije dag had gekregen, maakte de ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst toch een matte en weinig energieke indruk in De Kuip, die voor het eerst in lange tijd veel lege stoeltjes vertoonde. Het slechte weer en het late aanvangstijdstip van de midweekse wedstrijd hadden heel wat leden van het Legioen doen besluiten om een keertje thuis te blijven. De supporters die er wel waren, floten en morden er op los als de bal weer eens achteruit ging of als doelman Brad Jones weinig haast maakte met een uittrap. Feyenoord wist Heerenveen amper onder druk te zetten, waardoor het spel op en neer golfde.

Hoogstaand was het niet, vermakelijk wel. Kansen kregen beide ploegen volop. Tonny Vilhena verzuimde al in de eerste minuut om Feyenoord op voorsprong te schieten. Aan de andere kant dacht Henk Veerman de Friezen na twintig minuten aan de leiding te brengen. Na geklungel van Renato Tapia stiftte Veerman de bal subtiel over keeper Jones. Scheidsrechter Kevin Blom keurde het doelpunt echter af, omdat Veerman een duwtje zou hebben gegeven aan Tapia. Het had er veel van weg dat de Peruaanse verdediger zelf struikelde.

Vijf minuten voor rust opende Steven Berghuis de score namens de thuisclub. Lang kon Feyenoord niet genieten van die voorsprong. Twee minuten later kwam de bal met een vreemde carambole ineens bij de vrijstaande Veerman, die fraai raak schoot (1-1). In de wetenschap dat onder meer PSV en AZ al punten hadden verspeeld, kon Feyenoord goede zaken doen voor de ranglijst. De overtuiging ontbrak echter ook in de tweede helft, waarin de thuisclub grossierde in het missen van kansen.

0 Reacties Doe mee met de discussie →